Arthouse Concepts

Arthouse Concepts is een onderneming die eigenlijk alles omvat wat vanuit het creatieve brein van Toscani en Cornel geboren wordt. Zij zijn beiden beeldend kunstenaars en wat ze ook aanpakken: het wordt bijzonder.

Toscani en Cornel bouwden een reputatie op als beeldend kunstenaar. Individueel en als duo exposeerden zij hun twee- en driedimensionale kunst in binnen- en buitenland. Zij organiseerden workshops en drukten hun artistieke stempel op producten en interieurs. Geregeld ook overschreden zij de grenzen van hun kunst zoals wanneer zij werden uitgenodigd om lastige denkprocessen te “injecteren” met creativiteit.

Zo’n 25 jaar geleden richtten zij Arthouse Concepts op. Gevestigd in een oude dorpsschool, werd dit het epicentrum van hun activiteiten. Toscani en Cornel richtten het karakteristieke gebouw in als een multifunctioneel creatief centrum waar je fantasie werd geprikkeld en waar je afleert om in cliche’s te denken. Arthouse met zijn studio’s, galerie, verrassende ruimtes en tuinen, was de inspirerende omgeving voor grensoverschrijdende ontmoetingen en workshops met onconventionele denkers en doeners op verschillende gebieden: schrijvers, regisseurs, kunstenaars, filmers, musici, ondernemers, wetenschappers en anderen.

In 2018 gooiden de twee kunstenaars het roer om. Zij verkochten de oude school en gebruikten weer al hun exceptionele inzichten om een voormalig garagebedrijf in Schagerbrug om te toveren tot een nieuw walhalla van kunst met een grote K.

Alles in deze nieuwe omgeving ademt de sfeer van Arthouse Concepts. Echter, Toscani en Cornel leggen zich nu voornamelijk toe op hun eigen kunst. Een deel van hun nieuwe onderkomen hebben ze ingericht voor gasten, voor u dus. En u zult zien, ook hier is alles in het werk gesteld om de fantasie te prikkelen.